opleiding

Recente vormingen

Woensdag 27 november bij praatgroep Aandacht in Mechelen: Zelfaanvaarding. 20u. Binnenkort meer concrete info op de website en op de Facebookpagina.

Donderdag 24 oktober, Asse: lezing over praten over zelfdoding aan eerstelijnswerkers, artsen en paramedici… Avond- en dagsessie, georganiseerd door Amalo: https://www.eerstelijnszone.be/amalo

Zaterdag 9 november, Brussel: Intervisie medewerkers hulplijn sensibilisering partnergeweld Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen

Lezingen en trainingen van off the record op aanvraag

Alle vragen zijn welkom. Ik stel op maat van je organisatie een opleiding samen.

Voorbeelden van veel gevraagde vormingen:

‘Veel sterkte’

Ga met vertrouwen moeilijke gesprekken aan!
Reeks 1:  praten met iemand die depressief is en/of aan zelfdoding denkt  

Wat zeg je tegen iemand die erg somber is en misschien aan zelfdoding denkt? … Je zou meer willen doen of vragen maar je vindt de woorden niet. 

Voor goede inspiratie is meer nodig dan een avondje cirkels en pijlen op een Powerpoint. Het moet tastbaar zijn. Dus tonen we je live een gespeeld gesprek over neerslachtigheid en zelfdoding. Daarin wordt naar de juiste zinnen gezocht tot alle do’s-and-don’ts glashelder zijn. Als publiek neem je niet deel maar leun je achterover en pak je op het einde van de avond een goed inzicht mee naar huis.

Doelgroep

Alle geïnteresseerden (12+)

Praten over zelfdoding. Lezing.

Wat gaat er om in iemand die aan zelfdoding denkt? Hoe kunnen we wel en niet helpen? Wat kunnen we zeggen en doen? Hoe zetten we de eerste stap? In deze lezing begrijp je helemaal hoe je best omgaat met mensen die aan zelfdoding (zouden kunnen) denken.

Doelgroep

Alle geïnteresseerden (12+)

Echt gesprek zonder stress. Training.

Praten en luisteren, op verfijnd hoog niveau, zonder overtollige woorden maar door meteen te doen! Communicatietraining met uiterst trage en zorgvuldig opgebouwde coaching voor hulpverleners, studenten, leidinggevenden,… Helemaal op maat van je organisatie werk ik rollenspeloefeningen uit waarbij je instant leert ipv tijd verliest met theorieën en modellen. Een uniek aanbod.

Klik hier voor de uitgebreide toelichting en het antwoord op al je vragen én download een printbaar pdf-bestand.

Doelgroep

Leidinggevenden, contactcenters, sociale werkers, verpleegkundigen, leerkrachten, loketbedienden, telefonisten, hulpverleners in zowel jeugdzorg als volwassenenhulp, psychiatrie, werknemers… Iedereen die een uiterst grondige, veilige, onderbouwde oefeningenreeks over goed luisteren en spreken kan gebruiken.

Het construct van de wildernis. Lezing over ADHD.

Wat is ADHD nu echt? De belevingswereld van een ADHD’er is een wildernis met beperkingen maar ook prachtige eigenschappen. Deze lezing steunt op wetenschap en ervaring. De spreker heeft zelf ADHD en is hulpverlener. Vooroordelen, oorzaken, diagnostiek, aanpak en medicatie komen aan bod in een scherp, herkenbaar maar hoopvol beeld. De lezing behandelt zowel ADHD als ADD, bij kinderen en volwassenen.

Op deze ongewone reis door de wildernis vol anekdotes en humor, maken we het verschil tussen de mythe en de realiteit. De wildernis is uitdagend, prachtig en moeilijk, verrassend en bij momenten extreem. We leren begrijpen waarom ADHD veel complexer is dan drukdoenerij. Na de lezing kunnen we er op een meer correcte manier over praten en oordelen. De hele lezing bouwt voort op de wildernismetafoor, zodat ADHD begrepen en gevoeld kan worden. Het gaat voorbij de zakelijke uiteenzetting. Het neemt de luisteraar mee, midden de ervaring in.

Doelgroep

Alle geïnteresseerden (14+)

Ik schreef ook het artikel ‘over de zin van de etikettendiscussie bij ADHD in Tijdschrift voor Welzijnswerk, ed. 327 nov 2012.

Daarnaast werkte ik ook mee aan het boek ‘Succes met je ADHD’ van Remko Iedema en Herman Jansen. Het boek bevat boeiende interviews met bekende en onbekend Vlamingen en Nederlanders. Hier o.a. te verkrijgen bij Bol.com.


Aanvragen?

Deze lezingen en trainingen worden sinds vele jaren gegeven aan non-profitinstellingen, scholen, universiteiten, hogescholen, commerciële organisaties, mutualiteiten over heel Vlaanderen…


Ook vormingen, lezingen en supervisies op maat van jouw organisatie/publiek/klanten zijn mogelijk. Plan een afspraak en we stellen de vorming op die je wenst. De inhoud, de duur, de vorm… You name it, er wordt voor gezorgd.

Interesse gewekt? Neem contact op voor het plannen van een lezing of meer vrijblijvende info.


Like nu de Facebookpagina van off the record!