Ilja Van Peel

individuele therapie en relatietherapieEen positieve kijk en warme no-nonsense aanpak

Van harte welkom in mijn praktijk.

Hoe gaan we te werk?

Ik luister aandachtig naar je verhaal en doe een voorstel over de punten waar we aandacht aan geven de volgende sessies. We stellen dus een paar concrete doelen op. Als je je daarin kunt vinden gaan we van start. Er is tijd nodig om goed te weten wat er aan de hand is. Bij elke psychotherapie neemt dat een aantal gesprekken in beslag, dat is normaal.

Het hart van mijn therapie is zelfaanvaarding. Door te kijken naar wat je denkt en voelt, zonder enig ‘moeten’. Je gedachten en gevoelens ernstig nemen. Niet snel of kunstmatig anders willen worden. Gewoon zijn en kijken, heel nauwkeurig. En dan, na verloop van tijd, met anderen te delen wat je ziet. Dan krijg je een vervullend leven met minder zorgen in je werk en relaties.

Ik vind humor, filosofie, echtheid, warmte, nuchterheid en zelfrespect belangrijk. Niet al je problemen moeten één voor één opgelost worden. Het is belangrijk om je terug in je kracht zetten, je je weer waardevol en respectabel te helpen voelen. Daardoor kun je je zorgen in de toekomst zelf veel makkelijker aan en worden ze vanzelf kleiner.

Alle onderwerpen kunnen aan bod komen. Ik maak gebruik van methodieken en inzichten uit gestalttherapie, cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, provocatieve therapie, creatieve therapie,.. Een goede therapeut doet meer dan luisteren en opschrijven. Ik ben een actieve gesprekspartner, ik geef ook veel feedback. Je wordt geholpen in je zorgen begrijpen en in hoe je ze kunt aanpakken. Als ik inschat dat ik je niet optimaal kan helpen verwijs ik zeker deskundig door.

Mijn aanpak is een combinatie van advies, coaching en therapie omdat ik aan inzicht werk maar tegelijk ook heel concrete doelen met je nastreef. Ik geef graag speciale huistaken mee die je daadwerkelijk iets laten aanpakken. Voor de aanpak van stress werk ik geregeld met hartcoherentie, een wetenschappelijk onderbouwde techniek.

We richten ons eerder op je toekomst dan op je verleden, en op het krachtige en waardevolle in jou. Ik help je jezelf terug graag te zien, dan komt heel veel vanzelf.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 • Als je vragen hebt over jezelf of de zingeving in je leven
 • Als je met relatieproblemen, stress, burn-out kampt
 • Als je je slecht in je vel voelt maar je weet niet goed waarom
 • Als je alles hebt en toch ongelukkig bent
 • Als je je depressief of angstig voelt, of niet zo’n goed zicht hebt op je problemen
 • Als je je in een crisissituatie bevindt (scheiding, verlies, ontslag, emotionele zorgen,…)
 • Als je vragen hebt over je ouderschap/opvoedingsvragen hebt
 • Als je rouwt om een dierbare en het te zwaar wordt
 • Als je veel stress hebt in contact met anderen door verlegenheid, laag zelfbeeld, moeilijke communicatie,…
 • Als je meer over je gevoelens wil leren praten
 • Als je een nabestaande bent na de zelfdoding van een familielid of vriend

Wie kan bij mij terecht?

De therapie is voor volwassenen die zelf de stap zetten om aan hun problemen te werken.

Wat kun je als resultaat verwachten?

Mijn visie is optimistisch en relativerend. De diepere kern onder de meeste problemen, en dus de opgave voor elke therapie, is meer zelfaanvaarding en dat is minder moeilijk te bereiken dan je denkt. Op een relatief korte tijd krijg je weer een hoopgevend geloof in je eigen kunnen, wat je problemen ook zijn.

Concreet?

De prijs voor een sessie (van ± 50 min) is 50 euro, contant te betalen na de sessie.

Je komt zo lang je zelf wil, er staat geen aantal op de sessies. Je bent welkom maar al vanaf het eerste gesprek heb jij de keuze of je terugkomt en met welke regelmaat. Doorgaans is dat om de twee weken maar dat kan ook iets anders zijn.

Mijn praktijkadres is zeer vlot bereikbaar aan het station van Aarschot. Vanuit Antwerpen, Brussel en Leuven ben je er al op een half uurtje. De praktijk ligt vlak aan de afrit op de snelweg E314 Leuven-Hasselt, afrit 22 Aarschot. Er is gratis parking voor de deur (parkeerschijf niet vergeten!).

Relatietherapie

Als jullie allebei willen ophelderen wat er moeilijk gaat, zijn jullie van harte welkom. Het tarief voor een koppelgesprek is 90 euro en duurt ruim een uur.

Nieuw: lees hier reacties van vorige cliënten

Over mij

Ik ben van opleiding professionele Bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More Antwerpen 2001). Ik volgde de 4-jarige opleiding tot gestalttherapeut aan het Instituut voor Communicatie in Kortrijk (2008). Momenteel studeer ik de Master filosofie (Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen) aan de Vrije Universiteit Brussel. Voor een therapeut is het belangrijk dat hij zijn eigen gevoels- en gedachtenwereld goed kent. De meeste jaren van mijn volwassen leven doormaakte ik dan ook een eigen grondig therapieproces, waarvan 4 jaar groepstherapie.

Ik werkte meer dan 10 jaar in de bijzondere jeugdzorg waar ik meer dan 100 gezinnen begeleidde in een crisissituatie. Mijn laatste werkplek was als stafmedewerker bij Tele-Onthaal: vormingscoördinator, trainer, coach en eindverantwoordelijke over alle gesprekken rond zelfdoding. Meer…

Bekijk ook mijn profiel op vindeentherapeut.be.


Like nu de Facebookpagina van off the record!